שותפים למסע

מסלול חוצה איסלנד
המסלול

סקירה כללית

טוב, האמת היא שתמיד ידעתי שתורה של איסלנד יגיע. לא ידעתי מתי, איך או עם מי אבל ידעתי שאני חייב להיות שם.

בתאריך 10.7.2019 נצא משלחת של 3 אנשים למסע חצייה של איסלנד ברגל. מסע של 600 ק"מ, עם כל הציוד על הגב, בישול בשטח, לינה באוהלים, ניווט וכל היוצא בזה. מסע שיעבור באזורים המוכרים וגם באזורים הפנימיים והמרוחקים של המדינה.

בשונה ממסלולי חצייה אחרים בעולם, חלקה המרכזי של איסלנד מאוד מרוחק ואינו מתאים למגורים ולכן, במונחים של "טיול באיסלנד", חציית המדינה ברגל היא אחד האתגרים הגדולים, הקשים והמסוכנים שאפשר לעשות באיסלנד.

תכנון

אין שביל מסודר שחוצה את איסלנד אז אנחנו עובדים בצורה מסודרת ובנינו את המסלול שלנו בהתחשב באתגרים הצפויים לנו. סימנו לעצמינו נקודות שבהן נרצה/נצטרך לעבור וכעת אנחנו מתרכזים בהבנת השטח מבחינת חציית נהרות והליכה ליד הקרחונים מבלי לעלות עליהם. הציר שלנו כבר מתוכנן, חילקנו משימות שקשורות להכנות בינינו ועכשיו אנחנו מתרכזים בבחירת הציוד המתאים בהבנה שאנחנו לא רוצים לסחוב יותר מידי אבל עדיין צריכים להיות מוכנים למזג האויר הקשוח של המדינה.

רשימת ציוד לאיסלנד
מכינים רשימת ציוד
נוף טיפוסי באיסלנד
נוף טיפוסי באיסלנד

אתגרים עיקריים

איסלנד היא אי אטלנטי ומזג האוויר שם מאוד הפכפך וקשה לחיזוי. סופות יכולות להגיע מכל כיוון ואין כל כך איפה להסתתר כשמקימים את האוהל, בעיקר באזור הרמות הגבוהות – אזור של מדבר וולקני חשוף, מרוחק ופראי שאינו ראוי למגורים ומכסה את רוב חלקה הפנימי של הארץ.

נלך בין הקרחונים הגדולים שמכסים את איסלנד ונתמודד עם נהרות שגובהם יעלה וחצייתם תהפוך מורכבת כשהשלגים ינמסו, עובדה שמחייבת הבנה של השטח ותכנון נכון של המסלול.

באזור הרמות הגבוהות לא נלך על שביל או דרך. לא כי אנחנו לא רוצים, אלא כי אין. האופי המיוחד של הקרקע והשינויים שהיא חווה בעקבות מזג האוויר משנים את תוואי השטח מידי שנה, מכריחים אותנו לנווט ולהמציא את המסלול המתאים ביותר.